Hoe blijf je fit en scherp

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen moe worden gedurende dag, wij dachten dat onze lezers wel wat goede tips kunnen gebruiken om te zorgen dat je je mentaal en fysiek fit blijft voelen! Hieronder een aantal tips die je hiermee kunnen helpen

1. Eet gezond

Het klinkt heel clique, maar het aller belangrijkste wat je kan doen om je gezondheid te verbeteren is gezond te eten. Een gezond ontbijt waarbij je veel vitamines en mineralen binnenkrijgt raden wij daarom ook aan. Je lichaam kan de hele dag deze voedingsstoffen dan gebruiken. Zorg ervoor dat je geen simpele suikers eet als ontbijt bijvoorbeeld wit brood. Simpele suikers zorgen voor snelle energie maar ook een grote crash nadat je lichaam deze suikers heeft opgenomen.. Simpele suikers dus niet doen! Kies altijd voor complexe khoolydraten, met veel vezels. Je lichaam kan hier de hele dag op teren, en geeft je dus energie gedurende de dag! Voorbeelden hiervan zijn groentes, bruine rijst, volkoren brood etc.


Gezond voedsel

2. Sporten

Hoe meer energie je in sporten stopt, hoe meer je terug krijgt. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam maar is ook mentaal goed voor je. Sporten zorgt voor een goede bloedcirculering. Hierbij zorg je voor dat al je cellen makkelijk aan voldoende voedingstoffen komen. Dagelijks hardlopen heeft positief effect op de concentratie dopamine neuronen in je hersenen. Meer van het neurotransmitter dopamine betekent meer motivatie energie en drive! Ideaal dus als je je moe voelt. Dus trek die hardloopschoenen aan!

3. Voedingssupplementen

voedingsupplementen
Hoe je je voelt heeft grotendeels te maken met neurotransmitters. Als je bijvoorbeeld een kop koffie drink voel je je meer actief door de caffeine in de koffie. Koffie en caffeine is echter vrij ouderwets omdat het je al gauw meer moe maakt en uitgeput daarom kiezen veel mensen inmiddels voor middelen zoals Noopept. Noopept is een nieuw supplement dat enorm populair is. Het verbeterd bijvoorbeeld je geheugen, focus/concentratie en energie. Vrijwel alles wat je nodig hebt wanneer je je moe voelt aan het einde van de dag. Dit effect vindplaats doordat Noopept bepaalde neurotransmitters beïnvloed en meer zuurstof aan je hersens aflevert. Noopept kopen in Nederland of België is niet mogelijk maar wel 100% legaal.  heeft op een rijtje gezet wat de beste plekken zijn om Noopept te bestellen.

Meer informatie over Noopept in dit youtube filmpje:

3. Drink veel water

Het wordt altijd aangeraden door diëtisten en fitness experts om veel water te drinken. Genoeg water drinken stimuleert hersenactiviteit en zorgt voor goede bloedcirculatie in je hersens. Mensen bestaan tenslotte uit 60% water. Water zorgt er ook voor dat je afvalstoffen makkelijk uitgescheiden kunnen worden. Zorg dat je 3 liter water per dag drinkt, verspreid over de dag.

Het belangrijkst is dat je ’s ochtends water drinkt je lichaam is namelijk dan uitgedroogd en smacht naar water. Je hebt namelijk de hele nacht niet gedronken. Maak het een ritueel om in de ochtend een paar glazen water te drinken. Een ander positief voordeel van water drinken is dat je huid er veel beter uit gaat zien. Wie wilt dat nou niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *