Brain-food is voedsel voor de hersenen

brain-food

Voedsel dat onze hersenen optimaal laat functioneren.

Het allerbelangrijkste voor je hersenen is de brandstof die ze in staat stelt om te functioneren en de bouwstenen die met name voor je hersenen onmisbaar zijn: goede cholesterol en omega-3 vetzuren. Die brandstof is glucose. Per dag hebben alleen je hersenen al 100 tot 150 gram pure glucose nodig. Ook je spieren functioneren op suikers.

Mensen zijn gek op suiker

Het is niet voor niets dat de mens van nature gek op zoet is; glucose is per direct onze meest belangrijkste voedingsstof. Zonder voldoende glucose val je acuut flauw.
Vandaar dat we al miljoenen jaren lang de natuur afstropen voor vruchten; ons natuurlijke voedsel. Vruchten bevatten vooral veel glucose, fructose en sucrose (= glucose + fructose). Het fructose kan door het lichaam in glucose worden omgezet, en aldus gebruikt worden voor de hersenen en de spieren.

Dierlijk voedsel en vruchten

Consumeer je alleen vruchten en wat dierlijk voedsel, dan krijg je al alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.
Het beste voor je hersenen (en voor de rest van je lichaam) is de combinatie van vruchten en rauw dierlijk voedsel, zoals sashimi (rauwe vis) en vers rauw eigeel.

Dit omdat omdat rauw voedsel geen voor de hersenen giftige stoffen bevat welke ontstaan tijdens de voedselbereiding (zoals oxisterolen, transvetzuren en heterocyclische aminen; zie “Jonger dan je leeftijd”, ISBN 90-77766-00-6), maar wel de brandstof (glucose) en de bouwstoffen (goede cholesterol, omega-3 vetzuren en aminozuren) die de hersenen nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *